MISJA – OSWAJAMY RAKA

Pomagamy pacjentom z chorobą nowotworową i ich rodzinom w oswojeniu raka. Tylko ktoś, kto usłyszał taką diagnozę, zrozumie co czujesz, wie jaki masz obawy i na jakie pytania szukasz odpowiedzi.
Cztery z nas pokonały raka – są wśród nas. Chętnie pomogą!
Zadzwoń do nas – jak do przyjaciela.

NASZE CELE

Jesteśmy koleżankami od wielu lat. Wspólnie przechodzimy przez życie studiując, pracując, chodząc po górach, wychowując dzieci, pomagając sobie w potrzebie.
Gdy niektóre z nas zaczęły chorować, zaczęły potrzebować innego rodzaju wsparcia niż dotychczas. Wiemy jak pomagać!
Kiedy dowiadujesz się o chorobie nowotworowej, jesteś przerażony, niepewny, często samotny. Chcemy Ci pomóc przejść przez ten trudny okres poprzez zapewnienie wiedzy, środków oraz psychicznego wsparcia.

LUDZIE

ZARZĄD

JOANNA CIEŚLIK-SMELA

Jestem Asia, chociaż częściej usłyszycie, kiedy ktoś mówi do mnie Rybka. Informatyk, ale tylko z wykształcenia, bo moją pasją jest organizowanie sobie czasu w niecodzienny sposób. Jaki? Zależy – Wyprawa na Mt Blanc, warsztaty fotograficzne czy kurs projektowania wnętrz, budowanie domów, co z czasem stało się sposobem na życie. O założeniu fundacji myślałam od dawna. Dzisiaj, bez odkładania na przyszłość, realizuję kolejne ze swoich marzeń, przecież pomaganie jest czadowe!

JOANNA MLECZAK

Kiedyś inżynier, teraz HR-owiec, a cały czas mama trójki dzieci oraz żona. To tylko cztery z postaci, w które się wcielam w życiu. W czasie wolnym bywam turystką odwiedzającą nieznane mi dotąd miejsca i rowerzystką na wrocławskich ulicach. Dzisiaj dochodzi jeszcze jedna rola – współzałożycielki fundacji, w której chcę wykorzystać moją energię i optymizm do pomagania innym.

EDYTA PISARSKA

Jestem szybka: bo szkoda mi życia
Towarzyska: bo uwielbiam być z ludźmi
Ciekawa świata: bo jest piękny
Sportowa: bo przedłużam życie
Miałam raka: bo tak wyszło
Posłucham Cię, wiem jak było….
Zrozumiem

ANNA KOLBUSZEWSKA

Jestem osobą pełną energii, pracuję, mam męża, troje dzieci i wiele zainteresowań. Jakoś zawsze udawało mi się połapać wszystkie te sznurki i iść do przodu. Zupełnie nie spodziewałam się diagnozy „nowotwór”, którą nagle usłyszałam . Musiałam zatrzymać się na chwilę i przewartościować wiele spraw. Spotkało mnie w tym czasie wiele dobrego ze strony lekarzy, rodziny i przyjaciół. Chciałabym część otrzymanego dobra przesłać dalej, stąd fundacja.Interesuję się leczeniem holistycznym, zwłaszcza Medycyną Chińską, która wspomaga organizm w walce z chorobą.

RADA FUNDACJI

MAGDALENA TERLECKA

Ekonomistka z wykształcenia, księgowa od lat, a ostatnio także początkujący coach. Obserwacja własnych i cudzych doświadczeń przekonała mnie, że wsparcie otoczenia w walce o zdrowie może zdziałać cuda. Prywatnie mama, partnerka i koleżanka w drodze ku lepszej jakości życia; z wiarą w uzdrawiającą moc tego co myślimy, jemy i jak żyjemy. Ostatnio staram się mocniej ograniczać mój ślad węglowy i przekonywać do tego otoczenie.

HANNA SUCHOWIERSKA

Po ukończeniu Marketingu i Zarządzania spędziłam wiele lat na prowadzeniu własnej restauracji oraz biura nieruchomości. Jestem żoną i matką dwóch wspaniałych córek. Chęć niesienia pomocy innym od zawsze była głęboko zakorzeniona w moim sercu i Fundacja jest tego spełnieniem. Moją pasją na co dzień są podróże, kulinarne eksperymenty oraz aktywność sportowa.

RENATA BRAJER-MARCZAK

Na co dzień pracuję ze studentami i prowadzę badania naukowe. Wiedząc, co czują osoby z diagnozą onkologiczną, chciałabym udzielić im wsparcia w tej pełnej obaw sytuacji. Dlatego też zdecydowałam się zaangażować w pracę na rzecz fundacji SŁONKO. Prywatnie, kocham długie poranki z kubkiem kawy i dobrą lekturą, wieczory w kinie lub na koncercie jazzowym oraz spacery po górach.

PATRONAT MEDYCZNY

Dr n. med. Aleksandra Łacko
Kierownik Zakładu/Poradni Chemioterapii – zainspirowała nas do stworzenia fundacji.
Jak nikt zna potrzeby pacjentów.

WSPÓŁPRACOWNICY

Ginekolog